Marjo van Bergen

Marjo van Bergen
Naam Marjo van Bergen
Beroep Geestelijk verzorger
Beschikbaar voor locaties

Groot Amsterdam en zo nodig daarbuiten.


Levensbeschouwing Zelfstandig zinzoeker, Humanistisch. In mijn zoektocht naar een humanistische spiritualiteit ontwikkelde ik tevens een sterke affiniteit met boeddhisme, taoïsme en non-dualisme.
Persoonlijk professioneel

Life is a river, you gotta swim, zei mijn vader altijd. Een rivier verandert gaandeweg: een ondiep kabbelend beekje, stroomversnellingen, watervallen, een gestage stroom in een ruime wijdse bedding, een moeras. Ook het leven biedt je steeds een nieuwe omgeving. De kunst is die te aanvaarden: niet berustend, niet bevechtend, maar zoals je een opdracht of een reis aanvaardt. In die kunst sta ik mensen terzijde, of het nu gaat om eenzaamheid of burn-out, ongewenste kinderloosheid of baanloosheid. Maar ook bij een ernstige ziekte, zoals kanker, dementie, een psychiatrische diagnose of aids; bij naderend sterven, of bij verlies en rouw.

Ik heb een vrij gevestigde praktijk in Amsterdam Nieuw- West, waar ik behalve individuele begeleiding ook wekelijkse bezinningsbijeenkomsten, rouwgroepen en retraites aanbied.

Beroepsvereniging

Plein H, beroepsvereniging voor zelfstandige humanistici

LVSC, landelijke vereniging voor supervisie en coaching