Organisatie & Contact

Een gesprek over wat er nog knaagt

Wilt u in contact komen met een begeleider van het Centrum voor Levensvragen? Dan kunt u bellen naar het telefoonnummer voor uw eigen regio.
U krijgt dan iemand aan de telefoon die samen met u op zoek gaat naar de juiste persoon aan de hand van uw vraag en behoefte.

Omdat we nog niet kunnen garanderen dat de telefoon de hele dag direct wordt aangenomen kan het gebeuren dat u een voicemail hoort. Wanneer u uw naam en telefoonnummer duidelijk inspreekt, wordt u uiteraard zo snel mogelijk teruggebeld. Dat gebeurt normaliter nog dezelfde dag, of uiterlijk de volgende (werk-)dag.

Het Centrum voor Levensvragen heeft geen bezoekadres.

 

Overig contact

Voor overig contact met het Centrum voor Levensvragen in uw regio vindt u onderaan de pagina de contactgegeven.

Organisatie

Om de bereikbaarheid en beschikbaarheid van deskundigen op het gebied van zingevingsvragen te verbeteren, evenals de aandacht en zorg voor levensvragen en spiritualiteit van patiënten in de palliatieve fase te verbeteren, hebben de Netwerken Palliatieve Zorg in Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland en Amsterdam-Diemen een Centrum voor Levensvragen opgericht. Dit centrum functioneert als een onafhankelijke organisatie, niet gebonden aan religieuze of levensbeschouwelijke organisaties. De diensten die het centrum gaat ontwikkelen komen ter beschikking van iedereen die daar behoefte aan heeft, ongeacht zijn of haar levensbeschouwelijke achtergrond. Er zijn geen criteria voor indicatie. Wel is een goede “match” tussen zorgvrager en geestelijk begeleider van belang voor een goed contact. Die match komt met grote zorgvuldigheid tot stand.

 

In eerste instantie is het Centrum voor Levensvragen een telefoonnummer waar naartoe gebeld kan worden, maar achter dit telefoonnummer zit een goed georganiseerde backoffice die mensen met levensvragen op professionele wijze zal ondersteunen. Het telefoonnummer van het centrum voor levensvragen wordt bemand door goed opgeleide en getrainde vrijwilligers. Deze vrijwilligers horen de vraag aan en zorgen er voor dat er contact komt met een geestelijk verzorger. Deze geestelijk verzorger biedt telefonische begeleiding en/of besluit tot het maken van een huisbezoek.

 

Binnen het Centrum voor Levensvragen gaat het om het zorg dragen voor de beschikbaarheid van geestelijke verzorging door professionals op het gebied van levensvragen. Onze begeleiders werken vanuit een bepaalde levensbeschouwelijke achtergrond, bijvoorbeeld: Boeddhistisch, Islamitisch, Rooms-Katholiek, Protestant, Humanistisch.