Eline Arisse

Naam: Eline Arisse

Beroep: Geestelijk Begeleider; Kwalitatief onderzoeker; Masseur

Levensbeschouwing: humanistisch 

Persoonlijk professioneel: Na mijn studie aan de Universiteit voor Humanistiek en Master Geestelijke Begeleiding ben ik werkzaam in de verpleeghuiszorg, met name op de palliatieve afdeling.

Daarnaast ben ik werkzaam als vrijgevestigd geestelijk verzorger bij Huis van de Mens Amsterdam en binnen de regio Amsterdam-Diemen bij het Centrum voor Levensvragen. Ook ben ik beschikbaar in de regio’s Noord-Holland Noord en Zaanstreek-Waterland.

Via Reliëf heb ik de Training Dialoogbijeenkomsten Gespreksleider over het levenseinde gevolgd. Ik ben beschikbaar voor het leiden van gespreksgroepen hieromtrent.

Inhoudelijk over de gesprekken die ik voer
Mensen die de dood in de ogen staren, laten hun masker of schild zakken en onthullen in alle pracht zichzelf, is mijn ervaring. De gesprekken die ik tijdens mijn stages en na mijn studie heb gevoerd met patiënten van de palliatieve afdeling heb ik daarom ieder op zich als uniek ervaren. Vooral omdat het me fascineert wat er over blijft als er alleen nog is wat er echt toe doet.

Het is mijn passie om mensen te begeleiden in hun lichamelijke en geestelijke processen. Mijn kracht ligt in het luisteren naar de accenten die iemand legt in zijn of haar verhaal, en daar verder over in gesprek gaan. Daarnaast houd ik van het benadrukken van iemands talenten en het zien van mogelijkheden voor iemand en diens levensvragen. Ook als dat betekent dat iemand die mogelijkheden niet meer ziet en het dilemma aangaat om niet meer verder te willen leven.

Lees meer over de andere geestelijke begeleiders bij het Centrum voor Levensvragen.