Vrijwilliger telefoondienst

Vrijwilliger voor de telefoondienst

 

Wie zijn wij?

Vanuit het Centrum voor Levensvragen(CvL) Noord-Holland wordt de vraag naar geestelijke verzorging in de regio gekoppeld aan aanbod van erkende geestelijke verzorgers. Geestelijke verzorging is ondersteuning bij vragen rond ingrijpende gebeurtenissen in het leven. Bijvoorbeeld bij ziekte of verlies van naasten, bij eenzaamheid of bij vragen over zingeving.
Voor deze geestelijke ondersteuning is er subsidie vanuit het ministerie van VWS beschikbaar. Ook de toepassing daarvan wordt voor een deel geregeld via het CvL. 

Het CvL is ontstaan vanuit de nauw verbonden Netwerken voor Palliatieve Zorg in de regio’s West-Friesland, Kop-Noord-Holland, Noord-Kennemerland, en Zaanstreek-Waterland. Het CvL wordt ondersteund vanuit zorgbureau ZONH in Alkmaar.

 

De telefoondienst

De ‘telefoondienst’ van het CvL bestaat uit vier vrijwilligers. Deze hebben om de beurt op werkdagen gedurende 2 weken deze ‘dienst’. (Dus 2 week ‘op’ en 6 week ‘af’).
Gemiddeld komt er 1 à 2 keer per dag een oproep binnen, waarvan ca. 2 tot 4 keer per week een vraag om inzet van geestelijke verzorging. Deze vraag kan komen van de hulpvragers zelf, maar kan ook komen van naasten of doorverwijzende zorgverleners.

Als er een hulpvraag binnenkomt vraagt de medewerker telefoondienst deze uit volgens daarvoor geldende richtlijnen en onderzoekt hij/zij samen met degene die belt welke vorm van begeleiding het beste past. Vervolgens koppelt de medewerker de persoon aan een beschikbaar geestelijk verzorger in het netwerk van het CvL en regelt hij/zij de voorwaarden voor nader contact (ook volgens geldende richtlijnen). Het is wenselijk dat de medewerker de telefoon zoveel mogelijk direct kan opnemen. Op de momenten dat dit niet mogelijk is kunnen vragers ook een boodschap inspreken. De medewerker telefoondienst belt dan binnen 24 uur terug.

Voor deze telefoondienst is momenteel een vacature en zoeken wij een betrokken en zorgvuldig persoon die telefonisch goed kan communiceren.

Gevraagde eigenschappen en vaardigheden:

  • U beschikt over een goed inlevingsvermogen en kan goed luisteren.
  • U bent in staat om door te vragen en samen met de aanvrager op zoek te gaan naar gepaste begeleiding.
  • U kunt goed omgaan met emotionele en ingrijpende situaties en weet hierbij te balanceren tussen afstand en nabijheid;
  • U kunt uw eigen levensbeschouwelijke inzichten en visie hierbij achterwege laten.
  • U bent bereid om ca 6 x 2 weken per jaar de telefoondienst uit te voeren.
  • U bent bereid om aanwezig te zijn bij overleg met collega vrijwilligers en de coördinatie van het CvL.
  • U bent vaardig in basisactiviteiten op de PC (mail, Microsoft Word) en bereid om ook vragen via de mail te beantwoorden.

Wij bieden u:

Zinvol en belangrijk werk waarbij u voor vragers en aanbieders van geestelijke zorg een belangrijke verbindende schakel bent.

  • De mogelijkheid om uw kennis en ervaring in het omgaan met mensen tot uiting te brengen.
  • Fijne collega-vrijwilligers, een plezierig contact met geestelijk verzorgers en de coördinatie van het CvL.
  • Onkostenvergoeding.

Herkent u zichzelf in dit profiel? Meld u zich dan aan als vrijwilliger! Voor meer informatie kunt u ons altijd bereiken. Wij beantwoorden graag uw vragen.

Bent u geïnteresseerd?
Dan kunt u contact opnemen met:

Mart Stel – Coördinator Centrum voor Levensvragen
E-mail: M.stel@zonh.nl
Telefoon: 06 10 90 39 11

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp